Diş Kirası Nedir?

12-11-2019 15:24
Diş Kirası Nedir?

Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Gelenek

 

Yüzyıllar öncesindeyiz; görkemli Osmanlı İmparatorluğu’nun, üç kıtaya birden hükmettiği zamanlarda… Aylardan Ramazan.

Bereketiyle gelen Ramazan yine bütün sofrayı donatmış. Aralarında gönül bağı olan dostlar iftar masasında toplanmış.

Türk mutfağının lezzetlerine hikmet dolu sohbetlerin eşlik ettiği bir iftar daveti sona erdi. Şimdi sıra, misafirleri uğurlamakta.

Bir sonraki buluşma için sözlerin alındığı bu veda sahnesinde ev sahibini elinde kadife keseler görüyoruz. Kadife keseler yüzlerdeki dostane tebessümlerle misafirlere sunuluyor. Sizce bu keselerin içinde ne var? Onlar neden misafirlere verilmekte?

Onlar, diş kirası. Diş kirası, eski dönemlerde ev sahibi tarafından misafirlere verilen hediyedir. Misafire diş kirası verme geleneği başta Ramazan ayındaki davetler olmak üzere birçok ziyafette kendine yer bulurdu. Geleneğin arkasında çok ince bir düşünce yer alıyor: "Uzak yolları kat etme zahmetine girerek benim misafirim oldun ve seni ağırlayarak sevap kazanmama aracılık ettin. Bunun için teşekkür ederim.”

Diş kirası geleneğini kurumsal ziyaretlerde sürdürmek, farkınızı ortaya koymanıza yardımcı olacaktır. Peki, neleri diş kirası olarak kullanabilirsiniz?

 

Görkemli ve Bilge: Güllü Lokum

 

Diş kirası olmaya yakışır nitelikteki alternatifleri uzaklarda aramayın. Kendi kültürümüzün derinliklerinde saklı detayları, mesela gül lokumunu değerlendirebilirsiniz.

Saray adabıyla serpilip gelişen gül yapraklı güllü lokum, özel hissettirecek bir hediye, şık bir ikramdır. Bununla birlikte, piyasada gül lokumu adı altında bulacağınız her ürün, tat ve estetik olarak beklenen etkiyi yaratmayabilir. Dolayısıyla, kaliteli seçeneklere ulaşmak için gerçek Güllü Lokum Nereden Alınır, bilinmeli.

Prestij üreten Endorfia, gül yapraklarının eşlik ettiği gül lokumlarını şık kutuların içinde ihtişamlı hediyeliklere dönüştürüyor. Endorfia gül lokumunu üstün kılan özellikleri birlikte inceleyelim.

 

Geleneksel Üretimle Orijinal Tat

 

Damaklarda kalıcı izler bırakan orijinal lezzetlerin değişmemesi gerek. Onlar geçmişi bugüne taşır, geleceği de etkiler.

Yüzyıllar öncesinin görkemini taşıyan gerçek gül lokumu tadı Endorfia ile günümüze geliyor. Geleneksel üretim yöntemleriyle orijinaline sadık ürünler üretilmektedir.

 

Kaliteli Malzemeler

 

Damakları şenlendiren lezzette geleneksel üretim yöntemlerinin yanı sıra, kaliteli malzemenin de payı var.

Endorfia, kusursuz güllü lokumlarını ortaya çıkarmak için sağlık ve kalite konusunda yüksek standartları karşılayan malzemeleri özenle seçip bir araya getiriyor.

 

Şık Sunum

 

İçinde prestij de taşıyan Güllü Lokum Nereden Alınır sorusunun cevabı olan Endorfia ürün kadar, ürünün sunumunu da önemsiyor.

Kültürümüzdeki diş kirası geleneğine yakışır nitelikteki zarif kutular, en az içlerindeki lezzetler kadar etkili. Onlar, gül yapraklarıyla bezeli güllü lokumları âdâb-ı muaşerete uygun şekilde sunmanızı sağlayacak.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.